La CHMS evalúa los efectos del cambio climático en los recursos hídricos de la demarcación internacional de los ríos Miño y Limia

A CHMS avalía os efectos do cambio climático nos recursos hídricos da demarcación internacional dos ríos Miño e Limia

  • Os traballos executaranse mediante un encargo ao CEDEX
  • O investimento previsto ascende a 129.672 € e o prazo de execución é de doce meses
Capacidad Embalses

A reserva hidráulica na demarcación do Miño-Sil atópase ao 77,20 por cento da súa capacidade

  • Actualmente a reserva hidráulica española é de 33.944 hectómetros cúbicos
La CHMS construirá 5 nuevos puntos de control de calidad de las aguas (Red Saica)

A CHMS construirá 5 novos puntos de control de calidade das augas (Rede Saica)

  • Os puntos de control situaranse nos ríos, Sarria en Sarria (Lugo), Arenteiro no Carballiño (Ourense), Avia en Leiro (Ourense) e Louro en Tui (Pontevedra) e Deva en Arbo (Pontevedra)
  • Obterase información, en tempo real, da temperatura, condutividade, osíxeno disolto, turbidez, PH, así como as concentracións de amonio
  • O prazo para a presentación de ofertas a través do Rexistro Xeral da Confederación Hidrográfica do Miño-Sil, Rúa Curros Enríquez 4-2º de Ourense, finaliza mañá, 16 de maio
Capacidad Embalses

A reserva hidráulica na demarcación do Miño-Sil atópase ao 76,4 por cento da súa capacidade

  • Actualmente a reserva hidráulica española é de 34.045 hectómetros cúbicos
Abril de 2019, un mes muy húmedo y de récords

Abril de 2019, un mes moi húmido e de récords

  • Foi o segundo abril máis húmido no que levamos de século XXI, tan só por detrás de 2008, e o cuarto máis húmido desde 1965
  • Batéronse ata 9 récords locais vinculados a precipitación, tanto mensual como máxima diaria
  • Tratouse do sexto abril máis frío desde comezo do século XXI

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, para mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario. Para más información sobre las cookies utilizadas consulta nuestra Política de Cookies.