A reserva hidráulica española encóntrase ao 83,4% da súa capacidade total

Reserva Hidráulica

A reserva hidráulica española encóntrase ao 83,4% da súa capacidade total

Diminúe en -435 hm³ respecto á semana anterior

A reserva hidráulica española está ao 83,4% da súa capacidade total. Actualmente hai 46.150 hm³ de auga embalsada, o que representa unha diminución de -435 hm3 (o -0,8%) con respecto aos niveis da semana anterior, con variacións entre -93 hm³ en Tajo e 1 hm³ en Cantábrico.

A reserva por ámbitos é a seguinte:

  • Cantábrico encóntrase ao 89,7%
  • Miño-Sil ao 82,7%,
  • Galicia Costa ao 83,8%
  • Concas internas do País Vasco ao 95,2%
  • Douro ao 90,1%
  • Tajo ao 73,6%
  • Guadiana ao 87,9%
  • Conca Atlántica Andaluza ao 91,1%
  • Guadalquivir ao 92,3%
  • Conca Mediterránea Andaluza ao 80,8%
  • Segura ao 71,0%
  • Júcarr ao 56,4%
  • Ebro ao 87,4%
  • Concas internas de Cataluña ao 95,4%

As precipitacións foron nulas en toda España. A máxima produciuse en San Sebastián-Donostia con 0,5 mm (0,5 l/m2).

A situación das concas a data de hoxe, en hectómetros cúbicos, detállase no cadro adxunto:

 

 
 AMBITOSRESERVA TOTAL EMBALSADA
Capacidade Total Ano Actual Ano Anterior Media 10 Anos
Cantábrico 633 568 522 508
Miño-Sil 3.030 2.505 2.070 2.245
Galicia Costa 684 573 508 490
Concas internas del País Vasco 21 20 19 18
Douro 7.507 6.762 4.259 5.476
Tajo 11.012 8.103 5.380 6.493
Guadiana 8.632 7.588 5.952 5.891
Conca Atlántica Andaluza 1.880 1.713 1.360 1.234
Guadalquivir 8.101 7.475 5.417 4.793
Vertente Atlántica 41.500 35.307 25.487 27.148
Conca Mediterránea Andaluza 1.177 951 707 563
Segura 1.141 810 581 383
Júcar 3.337 1.883 1.566 1.240
Ebro 7.494 6.553 5.110 5.357
Concas internas de Cataluña 677 646 558 520
Vertente Mediterránea 13.826 10.843 8.522 8.063
Total peninsular 55.326 46.150 34.009 35.211

Descargar PDF

 

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, para mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario. Para más información sobre las cookies utilizadas consulta nuestra Política de Cookies.