A reserva hidráulica española encóntrase ao 85,7% da súa capacidade total

Diminúe en -77 hm³ respecto á semana anterior

 

 
 

A reserva hidráulica española está ao 85,7% da súa capacidade total. Actualmente hai 47.392 hm³ de auga embalsada, o que representa unha diminución de -77 hm3 (o -0,1%) con respecto aos niveis da semana anterior, con variacións entre -86 hm³ en Guadiana e 66 hm³ en Ebro.

A reserva por ámbitos é a seguinte:

  • Cantábrico encóntrase ao 90,8%
  • Miño-Sil ao 87,6%,
  • Galicia Costa ao 86,5%
  • Concas internas do País Vasco ao 100,0%
  • Douro ao 90,3%
  • Tajo ao 78,3%
  • Guadiana ao 93,6%
  • Conca Atlántica Andaluza ao 95,6%
  • Guadalquivir ao 94,7%
  • Conca Mediterránea Andaluza ao 82,4%
  • Segura ao 71,3%
  • Júcar ao 58,3%
  • Ebro ao 83,7%
  • Concas internas de Cataluña ao 88,2%

As precipitacións foron escasas en todo o territorio nacional. A máxima produciuse en Santiago de Compostela con 34,0 mm (34,0 l/m2).

A situación das concas a data de hoxe, en hectómetros cúbicos, detállase no cadro adxunto:

 

  AMBITOS

RESERVA TOTAL EMBALSADA

Capacidade Total

Ano Actual

Ano Anterior

Media 10 Anos

Cantábrico

633

575

554

532

Miño-Sil

3.030

2.653

2.090

2.342

Galicia Costa

684

592

494

515

Concas internas del País Vasco

21

21

20

20

Duero

7.507

6.778

4.768

5.897

Tajo

11.012

8.622

5.895

6.951

Guadiana

8.632

8.080

6.451

6.291

Conca Atlántica Andaluza

1.880

1.798

1.444

1.317

Guadalquivir

8.101

7.671

6.165

5.194

Vertiente Atlántica

41.500

36.790

27.881

29.059

Conca Mediterránea Andaluza

1.177

970

760

592

Segura

1.141

814

647

415

Júcar

3.337

1.947

1.764

1.325

Ebro

7.494

6.274

5.485

5.544

Concas internas de Cataluña

677

597

594

521

Vertiente Mediterránea

13.826

10.602

9.250

8.397

Total peninsular

55.326

47.392

37.131

37.456

Descargar PDF

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, para mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario. Para más información sobre las cookies utilizadas consulta nuestra Política de Cookies.