A reserva hidráulica española encóntrase ao 85,2% da súa capacidade total

Aumenta en 77 hm³ respecto á semana anterior

 

A reserva hidráulica española está ao 85,2% da súa capacidade total. Actualmente hai 47.117 hm³ de auga embalsada, o que representa un aumento de 77 hm3 (o 0,1%) con respecto aos niveis da semana anterior, con variacións entre -50 hm³ en Guadiana e 105 hm³ en Douro.

 

A reserva por ámbitos é a seguinte:
 
  • Cantábrico encóntrase ao 88,8%
  • Miño-Sil ao 89,4%,
  • Galicia Costa ao 90,6%
  • Concas internas do País Vasco ao 95,2%
  • Douro ao 89,6%
  • Tajo ao 78,8%
  • Guadiana ao 95,2%
  • Conca Atlántica Andaluza ao 96,4%
  • Guadalquivir ao 94,5%
  • Conca Mediterránea Andaluza ao 82,6%
  • Segura ao 70,9%
  • Júcar ao 56,4%
  • Ebro ao 79,4%
  • Concas internas de Cataluña ao 76,2%
 
As precipitacións foron abundantes en toda a Península. A máxima produciuse en Valencia con 67,0 mm (67,0 l/m2).
 
A situación das concas a data de hoxe, en hectómetros cúbicos, detállase no cadro adxunto:
 

  AMBITOS

RESERVA TOTAL EMBALSADA

Capacidade Total

Ano Actual

Ano Anterior

Media 10 Anos

Cantábrico

633

562

547

523

Miño-Sil

3.030

2.708

1.794

2.298

Galicia Costa

684

620

424

496

Concas internas del País Vasco

21

20

21

20

Douro

7.507

6.723

4.350

5.845

Tajo

11.012

8.672

5.687

6.933

Guadiana

8.632

8.216

6.416

6.320

Conca Atlántica Andaluza

1.880

1.812

1.439

1.325

Guadalquivir

8.101

7.659

6.134

5.163

Vertente Atlántica

41.500

36.992

26.812

28.923

Conca Mediterránea Andaluza

1.177

972

761

597

Segura

1.141

809

658

412

Júcar

3.337

1.881

1.788

1.310

Ebro

7.494

5.947

4.871

5.386

Concas internas de Cataluña

677

516

580

507

Vertente Mediterránea

13.826

10.125

8.658

8.212

Total peninsular

55.326

47.117

34.470

37.135

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, para mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario. Para más información sobre las cookies utilizadas consulta nuestra Política de Cookies.