A reserva hidráulica española encóntrase ao 81,7% da súa capacidade total

Aumenta en 2.078 hm³ respecto á semana anterior

A reserva hidráulica española está ao 81,7% da súa capacidade total. Actualmente hai 45.225 hm³ de auga embalsada, o que representa un aumento de 2.078 hm3 (o 3,8%) con respecto aos niveis da semana anterior, con variacións entre 0 hm³ en Júcar e 648 hm³ en Tajo.

A reserva por ámbitos é a seguinte:

  • Cantábrico encóntrase ao 91,5%
  • Miño-Sil ao 91,7%,
  • Galicia Costa ao 92,7%
  • Concas internas do País Vasco ao 100,0%
  • Douro ao 72,2%
  • Tajo ao 74,4%
  • Guadiana ao 97,5%
  • Conca Atlántica Andaluza ao 95,8%
  • Guadalquivir ao 95,2%
  • Conca Mediterránea Andaluza ao 82,0%
  • Segura ao 70,8%
  • Júcar ao 49,0%
  • Ebro ao 76,9%
  • Concas internas de Cataluña ao 68,1%

As precipitacións foron abundantes en toda a Península. A máxima produciuse en Vigo con 148,0 mm (148,0 l/m2).

A situación das concas a data de hoxe, en hectómetros cúbicos, detállase no cadro adxunto:

  AMBITOS

RESERVA TOTAL EMBALSADA

Capacidade Total

Ano Actual

Ano Anterior

Media 10 Anos

Cantábrico

633

579

472

498

Miño-Sil

3.030

2.778

1.503

2.218

Galicia Costa

684

634

331

462

Concas internas del País Vasco

21

20

19

20

Douro

7.507

5.458

4.101

5.536

Tajo

11.012

8.191

5.644

6.718

Guadiana

8.635

8.419

6.490

6.294

Conca Atlántica Andaluza

1.880

1.801

1.446

1.311

Guadalquivir

8.101

7.710

6.179

5.053

Vertente Atlántica

41.503

35.591

26.185

28.110

Conca Mediterránea Andaluza

1.177

965

777

592

Segura

1.141

808

658

392

Júcar

3.336

1.634

1.783

1.249

Ebro

7.494

5.766

4.337

5.046

Concas internas de Cataluña

677

461

564

488

Vertente Mediterránea

13.825

9.634

8.119

7.767

Total peninsular

55.328

45.225

34.304

35.877

 

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, para mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario. Para más información sobre las cookies utilizadas consulta nuestra Política de Cookies.