A reserva hidráulica española encóntrase ao 67,8% da súa capacidade total

Aumenta en 230 hm³ respecto á semana anterior

A reserva hidráulica española está ao 67,8% da súa capacidade total. Actualmente hai 37.497 hm³ de auga embalsada, o que representa un aumento de 230 hm3 (o 0,4%) con respecto aos niveis da semana anterior, con variacións entre -102 hm³ en Ebro e 127 hm³ en Tajo.

A reserva por ámbitos é a seguinte:

  • Cantábrico encóntrase ao 82,8%
  • Miño-Sil ao 80,3%,
  • Galicia Costa ao 88,2%
  • Concas internas do País Vasco ao 100,0%
  • Douro ao 57,3%
  • Tajo ao 53,4%
  • Guadiana ao 76,4%
  • Conca Atlántica Andaluza ao 85,4%
  • Guadalquivir ao 86,2%
  • Conca Mediterránea Andaluza ao 74,7%
  • Segura ao 58,9%
  • Júcar ao 43,6%
  • Ebro ao 69,5%
  • Concas internas de Cataluña ao 50,5%

As precipitacións foron abundantes en toda a Península. A máxima produciuse en Tortosa con 64,0 mm (64,0 l/m2).

A situación das concas a data de hoxe, en hectómetros cúbicos, detállase no cadro adxunto:

  AMBITOS

RESERVA TOTAL EMBALSADA

Capacidade Total

Ano Actual

Ano Anterior

Media 10 Anos

Cantábrico

633

524

454

484

Miño-Sil

3.030

2.434

1.542

2.161

Galicia Costa

684

603

343

461

Cuencas internas del País Vasco

21

21

19

19

Duero

7.507

4.299

4.154

5.241

Tajo

11.012

5.881

5.682

6.514

Guadiana

8.635

6.594

6.571

6.207

Conca Atlántica Andaluza

1.880

1.606

1.467

1.296

Guadalquivir

8.101

6.981

6.315

4.930

Vertente Atlántica

41.503

28.943

26.547

27.313

Conca Mediterránea Andaluza

1.177

879

794

572

Segura

1.141

672

650

363

Júcar

3.336

1.455

1.778

1.190

Ebro

7.494

5.206

4.426

4.860

Concas internas de Cataluña

677

342

569

465

Vertente Mediterránea

13.825

8.554

8.217

7.450

Total peninsular

55.328

37.497

34.764

34.763

 

Descargar PDF

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, para mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario. Para más información sobre las cookies utilizadas consulta nuestra Política de Cookies.