A reserva hidráulica española encóntrase ao 67,4% da súa capacidade total

Aumenta en 747 hm³ respecto á semana anterior

A reserva hidráulica española está ao 67,4% da súa capacidade total. Actualmente hai 37.267 hm³ de auga embalsada, o que representa un aumento de 747 hm3 (o 1,4%) con respecto aos niveis da semana anterior, con variacións entre -6 hm³ en Concas Internas de Cataluña e 240 hm³ en Guadalquivir.

A reserva por ámbitos é a seguinte:

  • Cantábrico encóntrase ao 85,0%
  • Miño-Sil ao 81,7%,
  • Galicia Costa ao 89,2%
  • Concas internas do País Vasco ao 95,2%
  • Douro ao 55,9%
  • Tajo ao 52,3%
  • Guadiana ao 75,3%
  • Conca Atlántica Andaluza ao 85,5%
  • Guadalquivir ao 85,4%
  • Conca Mediterránea Andaluza ao 76,1%
  • Segura ao 57,2%
  • Júcar ao 43,0%
  • Ebro ao 70,8%
  • Concas internas de Cataluña ao 51,0%

As precipitacións foron abundantes en toda a Península. A máxima produciuse en Málaga con 88,1 mm (88,1 l/m2).

A situación das concas a data de hoxe, en hectómetros cúbicos, detállase no cadro adxunto:

  AMBITOS

RESERVA TOTAL EMBALSADA

Capacidade Total

Ano Actual

Ano Anterior

Media 10 Anos

Cantábrico

633

538

449

482

Miño-Sil

3.030

2.477

1.552

2.147

Galicia Costa

684

610

355

463

Concas internas del País Vasco

21

20

19

19

Douro

7.507

4.198

4.113

5.146

Tajo

11.012

5.754

5.684

6.463

Guadiana

8.635

6.504

6.585

6.161

Conca Atlántica Andaluza

1.880

1.608

1.470

1.266

Guadalquivir

8.101

6.922

6.346

4.876

Vertente Atlántica

41.503

28.631

26.573

27.023

Conca Mediterránea Andaluza

1.177

896

797

563

Segura

1.141

653

651

356

Júcar

3.336

1.434

1.774

1.169

Ebro

7.494

5.308

4.388

4.853

Concas internas de Cataluña

677

345

575

466

Vertente Mediterránea

13.825

8.636

8.185

7.407

Total peninsular

55.328

37.267

34.758

34.430

 

Descargar PDF

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, para mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario. Para más información sobre las cookies utilizadas consulta nuestra Política de Cookies.