A reserva hidráulica española encóntrase ao 56% da súa capacidade total

Aumenta en 97 hm³ respecto á semana anterior

 

A reserva hidráulica española está ao 56% da súa capacidade total. Actualmente hai 30.969 hm³ de auga embalsada, o que representa un aumento de 97 hm3 (o 0,2%) con respecto aos niveis da semana anterior, con variacións entre -14 hm³ en Ebro e 39 hm³ en Texo.

A reserva por ámbitos é a seguinte:

  • Cantábrico encóntrase ao 70,1%
  • Miño-Sil ao 57,1%,
  • Galicia Costa ao 72,4%
  • Concas internas do País Vasco ao 90,5%
  • Douro ao 36,5%
  • Tajo ao 41,4%
  • Guadiana ao 67,1%
  • Conca Atlántica Andaluza ao 74,7%
  • Guadalquivir ao 73,2%
  • Conca Mediterránea Andaluza ao 72,6%
  • Segura ao 50,8%
  • Júcar ao 40,8%
  • Ebro ao 62,7%
  • Concas internas de Cataluña ao 54,9%

As precipitacións foron escasas en todo o territorio nacional. A máxima produciuse en Vigo con 36 mm (36 l/m2).

A situación das concas a data de hoxe, en hectómetros cúbicos, detállase no cadro adxunto:

 

 

  AMBITOS

RESERVA TOTAL EMBALSADA

Capacidade Total

Ano Actual

Ano Anterior

Media 10 Anos

Cantábrico

633

444

423

467

Miño-Sil

3.030

1.730

1.618

2.005

Galicia Costa

684

495

392

439

Concas internas del País Vasco

21

19

19

17

Douro

7.507

2.739

4.025

4.715

Tajo

11.012

4.555

5.792

5.918

Guadiana

8.635

5.795

6.635

5.656

Cuenca Atlántica Andaluza

1.880

1.404

1.486

1.172

Guadalquivir

8.101

5.926

6.333

4.471

Vertente Atlántica

41.503

23.107

26.723

24.860

Conca Mediterránea Andaluza

1.177

854

812

495

Segura

1.141

580

638

296

Júcar

3.336

1.361

1.729

1.052

Ebro

7.493

4.695

4.076

4.608

Concas internas de Cataluña

677

372

610

452

Vertente Mediterránea

13.824

7.862

7.865

6.903

Total peninsular

55.327

30.969

34.588

31.763

Descargar PDF

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, para mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario. Para más información sobre las cookies utilizadas consulta nuestra Política de Cookies.