A reserva hidráulica española encóntrase ao 50,5% da súa capacidade total

 Aumenta en 1.243 Hm3 respecto á semana anterior

A reserva hidráulica española está ao 50,5% da súa capacidade total. Actualmente hai 27.960 hm³ de auga embalsada, o que representa un aumento durante este período de 1.243 hm3 (o 2,2%) con respecto aos niveis da semana anterior, con variacións entre -35 hm³ en Douro e 505 hm³ en Guadalquivir.

 
 
 
A reserva por ámbitos é a seguinte: 
  • Galicia Costa encóntrase ao 51,9%
  • Miño-Sil ao 43,9%,
  • Cantábrico 62,4%
  • Concas internas do País Vasco ao 66,7%
  • Douro ao 34,4%
  • Tajo ao 40,5%
  • Guadiana ao 62,8%
  • Conca Atlántica Andaluza ao 71,2%
  • Guadalquivir ao 65,3%
  • Conca Mediterránea Andaluza ao 67,6%
  • Segura ao 43,5%
  • Júcar ao 37,8%
  • Ebro ao 51,0%
  • Concas internas de Cataluña ao 57,9%
 
As precipitacións foron abundantes en toda a Península. A máxima produciuse en Tarifa, con 135,0 mm (135,0 l/m2).
 
A situación das concas a data de hoxe, en hectómetros cúbicos, detállase no cadro adxunto:
 

 

AMBITOS

RESERVA TOTAL EMBALSADA

Capacidade

Total

Ano

Actual

Ano

Anterior

Media

10 Anos

Galicia Costa

684

355

320

371

Miño-Sil

3.030

1.329

1.551

1.628

Cantábrico

633

395

327

405

Concas internas del País Vasco

21

14

17

15

Douro

7.507

2.583

4.214

3.973

Tajo

11.012

4.461

6.334

5.307

Guadiana

8.635

5.420

6.637

5.160

Conca Atlántica Andaluza

1.878

1.337

1.481

1.051

Guadalquivir

8.101

5.291

6.260

3.926

Vertente Atlántica

41.501

21.185

27.141

21.836

Conca Mediterránea Andaluza

1.177

796

795

425

Segura

1.141

496

587

258

Júcar

3.336

1.261

1.619

940

Ebro

7.507

3.830

3.557

3.909

Concas internas de Cataluña

677

392

511

436

Vertiente Mediterránea

13.838

6.775

7.069

5.968

Total peninsular

55.339

27.960

34.210

27.804

 

 

Descargar PDF

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, para mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario. Para más información sobre las cookies utilizadas consulta nuestra Política de Cookies.