A reserva hidráulica española atópase ao 53,5% da súa capacidade

Capacidad Embalses

Actualmente a reserva hidráulica é de 29.928 hectómetros cúbicos

A reserva hidráulica española está ao 53,5% da súa capacidade total. Os encoros almacenan actualmente 29.928 hectómetros cúbicos (hm³) de auga, diminuíndo na última semana en 750 hectómetros cúbicos (o 1,3% da capacidade total dos encoros)

A reserva por ámbitos é a seguinte:

Cantábrico Oriental atópase ao 82,2%
Cantábrico Occidental ao 86,5%
Miño-Sil ao 64,8%
Galicia Costa ás 71,3%
Concas internas do País Vasco ao 71,4%
Duero ao 47,1%
Tajo ao 48,5%
Guadiana ao 55,4%
Tinto, Odiel e Piedras ao 84,7%
Guadalete-Barbate ao 51,5%
Guadalquivir á 47,3%
Conca Mediterránea Andaluza ao 45,4%
Segura ao 27,4%
Júcar ao 36,1%
Ebro ás 72,5%
Concas internas de Cataluña ao 81,8%

As precipitacións foron abundantes en toda a Península. A máxima produciuse en Huesca con 59,2 mm (59,2 l / m2).

A situación das concas, en hectómetros cúbicos, detállase no cadro adxunto:

  AMBITOSRESERVA TOTAL EMBALSADA
Capacidade Total Ano Actual Ano Anterior Media dez anos
Cantábrico Oriental 73 60 62 63
Cantábrico Occidental 534 462 513 474
Miño-Sil 3.030 1.962 2.681 2.379
Galicia Costa 684 488 604 544
Concas internas do País Vasco 21 15 18 19
Duero 7.507 3.534 6.787 6.150
Tajo 11.012 5.336 7.856 7.131
Guadiana 9.261 5.132 6.329 6.409
Tinto, Odiel e Piedras 229 194 195 194
Guadalete-Barbate 1.651 851 1.076 1.141
Guadalquivir 8.131 3.844 5.179 5.592
Vertente Atlántica 42.133 21.878 31.300   30.096
Conca Mediterránea Andaluza 1.174 533 541 678
Segura 1.141 313 407 572
Júcar 3.337 1.203 1.235 1.458
Ebro 7.511 5.447 6.130 6.088
Concas internas de Cataluña 677 554 530 559
Vertente Mediterránea 13.840 8.050   8.843 9.355
Total peninsular 55.973 29.928 40.143 39.451

Descargar PDF

 

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, para mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario. Para más información sobre las cookies utilizadas consulta nuestra Política de Cookies.