A reserva hidráulica española atópase ao 59,5% da súa capacidade

Capacidad Embalses

Actualmente a reserva hidráulica é de 33.303 hectómetros cúbicos

A reserva hidráulica española está ao 59,5% da súa capacidade total. Os encoros almacenan actualmente 33.303 hectómetros cúbicos (hm³) de auga, aumentando na última semana en 239 hectómetros cúbicos (o 0,4% da capacidade total).

A reserva por ámbitos é a seguinte:

Cantábrico Oriental atópase ao 94,5%

Cantábrico Occidental ao 77,3%

Miño-Sil ao 65,7 %,

Galicia Costa ao 72,5%

Concas internas do País Vasco ao 85,7%

Douro ao 56,6%

Tajo ao 56,7%

Guadiana ao 61,8%

Tinto, Odiel e Pedras ao 90,4%

Guadalete-Barbate ao 58,7%

Guadalquivir ao 55,0%

Conca Mediterránea Andaluza ao 48,8%

Segura ao 32,4%

Júcar ao 39,5%

Ebro ao 74,7%

Concas internas de Cataluña ao 84,8%

As precipitacións foron escasas en todo o territorio nacional. A máxima produciuse en San Sebastián-Donostia con 33,5 mm (33,5 l / m2).

A situación das concas, en hectómetros cúbicos, detállase no cadro adxunto:

  AMBITOSRESERVA TOTAL EMBALSADA
Capacidade Total Ano Actual Ano Anterior Media dez anos
Cantábrico Oriental 73 69 70 66
Cantábrico Occidental 534 413 458 460
Miño-Sil 3.030 1.991 2.634 2.345
Galicia Costa 684 496 631 516
Concas internas do País Vasco 21 18 21 20
Duero 7.507 4.248 6.753 5.891
Tajo 11.012 6.249 7.025 7.156
Guadiana 9.266 5.725 6.183 6.719
Tinto, Odiel y Piedras 229 207 178 199
Guadalete-Barbate 1.651 969 1.073 1.189
Guadalquivir 8.131 4.475 5.035 5.727
Vertente Atlántica 42.138 24.860 30.061   30.288
Conca Mediterránea Andaluza 1.174 573 544 697
Segura 1.141 370 463 591
Júcar 3.337 1.317 1.337 1.469
Ebro 7.511 5.609 5.852 5.498
Concas internas de Cataluña 677 574 440 485
Vertente Mediterránea 13.840 8.443        8.636 8.740
Total peninsular 55.978 33.303 38.697 39.028

 Descargar PDF

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, para mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario. Para más información sobre las cookies utilizadas consulta nuestra Política de Cookies.