A reserva hidráulica española encóntrase ao 63,2% da súa capacidade total

Capacidad Embalses

Diminúe en -278 hectómetros cúbicos respecto á semana anterior


A reserva hidráulica española está ao 63,2% da súa capacidade total. Actualmente hai 35.365 hectómetros cúbicos (hm³) de auga embalsada, o que representa unha diminución de -278 hm3 (o -0,5% da capacidade total dos encoros) con respecto aos niveis da semana anterior, con variacións entre -99 hm³ na conca do Douro e 1 hm³ en Texo.

A reserva por ámbitos é a seguinte:

  • Cantábrico encóntrase ao 48,8%
  • Miño-Sil ao 58,2%,
  • Galicia Costa ao 65,8%
  • Concas internas do País Vasco ao 61,9%
  • Douro ao 64,6%
  • Tajo ao 53,2%
  • Guadiana ao 76,1%
  • Conca Atlántica Andaluza ao 72,0%
  • Guadalquivir ao 72,8%
  • Conca Mediterránea Andaluza ao 55,9%
  • Segura ao 57,8%
  • Júcar ao 38,4%
  • Ebro ao 61,9%
  • Concas internas de Cataluña ao 84,9%

As precipitacións foron escasas no territorio nacional. A máxima produciuse en Vigo con 24,0 mm (24,0 l/ m2).

A situación das concas, en hectómetros cúbicos, detállase no cadro adxunto:

 
 AMBITOSRESERVA TOTAL EMBALSADA
Capacidade Total Ano Actual Ano Anterior Media 10 Anos
Cantábrico 633 309 396 386
Miño-Sil 3.030 1.762 1.730 1.616
Galicia Costa 684 450 465 362
Concas internas do País Vasco 21 13 14 13
Douro 7.507 4.848 4.679 3.826
Tajo 11.012 5.860 6.244 5.056
Guadiana 9.266 7.049 6.646 5.242
Conca Atlántica Andaluza 1.880 1.354 1.471 1.079
Guadalquivir 8.101 5.894 6.446 4.083
Vertente Atlántica 42.134 27.539 28.091 21.663
Conca Mediterránea Andaluza 1.177 658 810 497
Segura 1.141 660 709 343
Júcar 3.337 1.283 1.580 1.048    
Ebro 7.511 4.650 5.038 3.688
Concas internas de Cataluña 677 575 554 431
Verteente Mediterránea 13.843 7.826 8.691 6.007
Total peninsular 55.977 35.365 36.782 27.670

Descargar PDF

 

 

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, para mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario. Para más información sobre las cookies utilizadas consulta nuestra Política de Cookies.