A reserva hidráulica española encóntrase ao 63,7% da súa capacidade total

Capacidad Embalses

Diminúe en -153 hectómetros cúbicos respecto á semana anterior

A reserva hidráulica española está ao 63,7% da súa capacidade total. Actualmente hai 35.643 hectómetros cúbicos (hm³) de auga embalsada, o que representa unha diminución de -153 hm3 (o -0,3% da capacidade total dos encoros) con respecto aos niveis da semana anterior, con variacións entre -57 hm³ na conca do Texo e 36 hm³ en Douro.

A reserva por ámbitos é a seguinte:

  • Cantábrico encóntrase ao 50,9%
  • Miño-Sil ao 59,4%,
  • Galicia Costa ao 65,6%
  • Concas internas do País Vasco ao 61,9%
  • Douro ao 65,9%
  • Tajo ao 53,2%
  • Guadiana ao 76,2%
  • Conca Atlántica Andaluza ao 72,5%
  • Guadalquivir ao 72,8%
  • Conca Mediterránea Andaluza ao 56,7%
  • Segura ao 57,8%
  • Júcar ao 38,7%
  • Ebro ao 63,1%
  • Concas internas de Cataluña ao 84,9%

As precipitacións foron nulas en toda España. A máxima produciuse en San Sebastián-Donostia con 2,2 mm (2,2 l/ m2).

A situación das concas, en hectómetros cúbicos, detállase no cadro adxunto:

 
 AMBITOSRESERVA TOTAL EMBALSADA
Capacidad Total Año Actual Año Anterior Media 10 Años
Cantábrico 633 322 397 380
Miño-Sil 3.030 1.799 1.674 1.586
Galicia Costa 684 449 395 337
Concas internas del País Vasco 21 13 14 13
Douro 7.507 4.947 4.620 3.777
Tajo 11.012 5.859 6.008 4.932
Guadiana 9.266 7.062 6.584 5.191
Conca Atlántica Andaluza 1.880 1.363 1.468 1.074
Guadalquivir 8.101 5.900 6.424 4.040
Vertente Atlántica 42.134 27.714 27.584 21.330
Conca Mediterránea Andaluza 1.177 667 824 498
Segura 1.141 660 723 347
Júcar 3.337 1.290 1.588 1.044    
Ebro 7.511 4.737 5.034 3.580
Concas internas de Cataluña 677 575 560 432
Vertente Mediterránea 13.843 7.929 8.729 5.901
Total peninsular 55.977 35.643 36.313 27.231

Descargar PDF

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, para mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario. Para más información sobre las cookies utilizadas consulta nuestra Política de Cookies.