A reserva hidráulica española encóntrase ao 65% da súa capacidade total

Capacidad Embalses

Diminúe en -589 hectómetros cúbicos respecto á semana anterior

A reserva hidráulica española está ao 65% da súa capacidade total. Actualmente hai 35.973 hectómetros cúbicos (hm³) de auga embalsada, o que representa unha diminución de -589 hm3 (o -1,1% da capacidade total dos encoros) con respecto aos niveis da semana anterior, con variacións entre -240 hm³ en Texo e 28 hm³ en Concas Internas de Cataluña.

A reserva por ámbitos é a seguinte:

  • Cantábrico encóntrase ao 60,0%
  • Miño-Sil ao 62,6%,
  • Galicia Costa ao 69,2%
  • Concas internas do País Vasco ao 76,2%
  • Douro ao 71,0%
  • Tajo ao 52,0%
  • Guadiana ao 75,8%
  • Conca Atlántica Andaluza ao 74,0%
  • Guadalquivir ao 73,6%
  • Conca Mediterránea Andaluza ao 59,8%
  • Segura ao 60,6%
  • Júcar ao 40,1%
  • Ebro ao 65,9%
  • Concas internas de Cataluña ao 84,0%

As precipitacións afectaron a toda a Península. A máxima produciuse en Lleida con 45,6 mm (45,6 l / m2).

A situación das concas, en hectómetros cúbicos, detállase no cadro adxunto:

 

 
 AMBITOSRESERVA TOTAL EMBALSADA
Capacidade Total Ano Actual Ano Anterior Media 10 Anos
Cantábrico 633 380 497 434
Miño-Sil 3.030 1.898 2.002 1.831
Galicia Costa 684 473 452 388
Concas internas del País Vasco 21 16 17 15
Douro 7.507 5.332 5.337 4.222
Tajo 11.012 5.723 6.550 5.282
Guadiana 8.632 6.546 6.807 5.322
Conca Atlántica Andaluza 1.880 1.392 1.557 1.118
Guadalquivir 8.101 5.959 6.688 4.209
Vertente Atlántica 41.500 27.719 29.907 22.821
Conca Mediterránea Andaluza 1.177 704 872 530
Segura 1.141 691 765 379
Júcar 3.337 1.337 1.671 1.078    
Ebro 7.511 4.953 5.561 3.915
Concas internas de Cataluña 677 569 607 459
Vertente Mediterránea 13.843 8.254 9.476 6.361
Total peninsular 55.343 35.973 39.383 29.182

Descargar PDF

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, para mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario. Para más información sobre las cookies utilizadas consulta nuestra Política de Cookies.