A reserva hidráulica española encóntrase ao 69,1% da súa capacidade total

Capacidad Embalses

Diminúe en -769 hectómetros cúbicos respecto á semana anterior

A reserva hidráulica española está ao 69,1% da súa capacidade total. Actualmente hai 38.248 hectómetros cúbicos (hm³) de auga embalsada, o que representa unha diminución de -769 hm3 (o -1,4% da capacidade total dos encoros) con respecto aos niveis da semana anterior, con variacións entre -213 hm³ en Ebro e 0 hm³ en Douro.


A reserva por ámbitos é a seguinte:

  • Cantábrico encóntrase ao 63,5%
  • Miño-Sil ao 68,7%,
  • Galicia Costa ao 77,5%
  • Concas internas do País Vasco ao 76,2%
  • Douro ao 77,0%
  • Tajo ao 57,5%
  • Guadiana ao 77,5%
  • Conca Atlántica Andaluza ao 76,3%
  • Guadalquivir ao 76,5%
  • Conca Mediterránea Andaluza ao 62,1%
  • Segura ao 64,2%
  • Júcar ao 42,5%
  • Ebro ao 71,5%
  • Concas internas de Cataluña ao 79,9%

As precipitacións foron escasas en todo o territorio nacional. A máxima produciuse en San Sebastián-Donostia con 38,3 mm (38,3 l / m2).

A situación das concas, en hectómetros cúbicos, detállase no cadro adxunto:

 
AMBITOSRESERVA TOTAL EMBALSADA
Capacidade Total Ano Actual Ano Anterior Media 10 Anos
Cantábrico 633 402 534 462
Miño-Sil 3.030 2.082 2.137 1.947
Galicia Costa 684 530 506 425
Concas internas del País Vasco 21 16 18 17
Douro 7.507 5.783 5.894 4.636
Tajo 11.012 6.327 6.964 5.628
Guadiana 8.632 6.688 7.020 5.504
Conca Atlántica Andaluza 1.880 1.434 1.604 1.160
Guadalquivir 8.101 6.195 6.941 4.436
Vertiente Atlántica 41.500 29.457 31.618 24.215
Conca Mediterránea Andaluza 1.177 731 903 560
Segura 1.141 733 773 396
Júcar 3.337 1.419 1.728 1.146    
Ebro 7.511 5.367 5.994 4.473
Concas internas de Cataluña 677 541 618 481
Vertente Mediterránea 13.843 8.791 10.016 7.056
Total peninsular 55.343 38.248 41.634 31.271

Descargar PDF

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, para mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario. Para más información sobre las cookies utilizadas consulta nuestra Política de Cookies.