A reserva hidráulica española encóntrase ao 70,5% da súa capacidade total

Capacidad Embalses

Diminúe en -949 hectómetros cúbicos respecto á semana anterior

A reserva hidráulica española está ao 70,5% da súa capacidade total. Actualmente hai 39.017 hectómetros cúbicos (hm³) de auga embalsada, o que representa unha diminución de -949 hm3 (o -1,7% da capacidade total dos encoros) con respecto aos niveis da semana anterior, con variacións entre -267 hm³ en Tajo e 3 hm³ en Concas Internas de Cataluña.

A reserva por ámbitos é a seguinte:

  • Cantábrico encóntrase ao 64,1%
  • Miño-Sil ao 70,3%,
  • Galicia Costa ao 79,1%
  • Concas internas do País Vasco ao 76,2%
  • Douro ao 77,0%
  • Tajo ao 59,1%
  • Guadiana ao 79,0%
  • Conca Atlántica Andaluza ao 77,1%
  • Guadalquivir ao 77,6%
  • Conca Mediterránea Andaluza ao 63,0%
  • Segura ao 65,8%
  • Júcar ao 43,5%
  • Ebro ao 74,3%
  • Concas internas de Cataluña ao 80,8%

As precipitacións afectaron as concas da Vertente Atlántica. A máxima produciuse en Vigo con 40,8 mm (40,8 l / m2).

A situación das concas, en hectómetros cúbicos, detállase no cadro adxunto: 

 
 AMBITOSRESERVA TOTAL EMBALSADA
Capacidade Total Ano Actual Ano Anterior Media 10 Anos
Cantábrico 633 406 537 474
Miño-Sil 3.030 2.131 2.192 1.993
Galicia Costa 684 541 519 438
Concas internas do País Vasco 21 16 18 17
Douro 7.507 5.783 6.072 4.770
Tajo 11.012 6.507 7.101 5.764
Guadiana 8.632 6.823 7.087 5.581
Conca Atlántica Andaluza 1.880 1.449 1.625 1.177
Guadalquivir 8.101 6.289 7.027 4.523
Vertente Atlántica 41.500 29.945 32.178 24.737
Cuenca Mediterránea Andaluza 1.177 741 914 569
Segura 1.141 751 781 404
Júcar 3.337 1.453 1.759 1.179    
Ebro 7.511 5.580 6.147 4.644
Concas internas de Cataluña 677 547 626 490
Vertente Mediterránea 13.843 9.072 10.227 7.286
Total peninsular 55.343 39.017 42.405 32.023

Descargar PDF

 

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, para mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario. Para más información sobre las cookies utilizadas consulta nuestra Política de Cookies.