A reserva hidráulica española encóntrase ao 72,2% da súa capacidade total

Capacidad Embalses

Diminúe en -922 hectómetros cúbicos respecto á semana anterior

A reserva hidráulica española está ao 72,2% da súa capacidade total. Actualmente hai 39.966 hectómetros cúbicos (hm³) de auga embalsada, o que representa unha diminución de -922 hm3 (o -1,7% da capacidade total dos encoros) con respecto aos niveis da semana anterior, con variacións entre -234 hm³ en Texo e 0 hm³ en Concas Internas de Cataluña.

A reserva por ámbitos é a seguinte:

  • Cantábrico encóntrase ao 65,4%
  • Miño-Sil ao 73,3%,
  • Galicia Costa ao 81,0%
  • Concas internas do País Vasco ao 81,0%
  • Douro ao 78,6%
  • Tajo ao 61,5%
  • Guadiana ao 79,8%
  • Cuenca Atlántica Andaluza ao 78,0%
  • Guadalquivir ao 78,8%
  • Cuenca Mediterránea Andaluza ao 63,9%
  • Segura ao 67,7%
  • Júcar ao 44,6%
  • Ebro ao 77,1%
  • Concas internas de Cataluña ao 80,4%

As precipitacións foron abundantes en toda a Península. A máxima produciuse en Girona con 39,8 mm (39,8 l / m2).

A situación das concas, en hectómetros cúbicos, detállase no cadro adxunto:

 
  AMBITOSRESERVA TOTAL EMBALSADA
Capacidade Total Ano Actual Ano Anterior Media 10 Anos
Cantábrico 633 414 535 480
Miño-Sil 3.030 2.221 2.239 2.048
Galicia Costa 684 554 529 452
Concas internas do País Vasco 21 17 19 17
Douro 7.507 5.903 6.229 4.933
Tajo 11.012 6.774 7.278 5.915
Guadiana 8.632 6.890 7.186 5.667
Conca Atlántica Andaluza 1.880 1.466 1.642 1.194
Guadalquivir 8.101 6.383 7.117 4.620
Vertente Atlántica 41.500 30.622 32.774 25.326
Conca Mediterránea Andaluza 1.177 752 923 580
Segura 1.141 772 786 412
Júcar 3.337 1.488 1.786 1.203    
Ebro 7.511 5.788 6.331 4.840
Concas internas de Cataluña 677 544 634 499
Vertente Mediterránea 13.843 9.344 10.460 7.534
Total peninsular 55.343 39.966 43.234 32.860

Descargar PDF

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, para mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario. Para más información sobre las cookies utilizadas consulta nuestra Política de Cookies.