A reserva hidráulica española encóntrase ao 78,4% da súa capacidade total

Capacidad Embalses

Diminúe en -419 hectómetros cúbicos respecto á semana anterior

A reserva hidráulica española está ao 78,4% da súa capacidade total. Actualmente hai 43.409 hectómetros cúbicos (hm³) de auga embalsada, o que representa unha diminución de -419 hm3 (o -0,8% da capacidade total dos encoros) con respecto aos niveis da semana anterior, con variacións entre -92 hm³ en Douro e 8 hm³ en Galicia Costa.

A reserva por ámbitos é a seguinte:

  • Cantábrico encóntrase ao 73,5%
  • Miño-Sil ao 76,6%,
  • Galicia Costa ao 86,3%
  • Concas internas do País Vasco ao 85,7%
  • Douro ao 85,2%
  • Tajo ao 69,7%
  • Guadiana ao 84,0%
  • Conca Atlántica Andaluza ao 81,8%
  • Guadalquivir ao 84,0%
  • Conca Mediterránea Andaluza ao 67,2%
  • Segura ao 73,3%
  • Júcar ao 48,6%
  • Ebro ao 87,3%
  • Concas internas de Cataluña ao 80,6%

As precipitacións foron abundantes en toda a Península. A máxima produciuse en Pamplona con 75,9 mm ( 75,9 l / m2).

A situación das concas, en hectómetros cúbicos, detállase no cadro adxunto:

 
 AMBITOSRESERVA TOTAL EMBALSADA
Capacidade Total Ano Actual Ano Anterior Media 10 Anos
Cantábrico 633 465 568 518
Miño-Sil 3.030 2.320 2.505 2.266
Galicia Costa 684 590 573 497
Concas internas do País Vasco 21 18 20 19
Douro 7.507 6.399 6.762 5.523
Tajo 11.012 7.675 8.103 6.522
Guadiana 8.632 7.249 7.588 6.027
Conca Atlántica Andaluza 1.880 1.538 1.713 1.262
Guadalquivir 8.101 6.801 7.475 5.002
Vertente Atlántica 41.500 33.055 35.307 27.636
Conca Mediterránea Andaluza 1.177 791 951 610
Segura 1.141 836 810 445
Júcar 3.337 1.621 1.883 1.306    
Ebro 7.511 6.560 6.553 5.491
Concas internas de Cataluña 677 546 646 531
Vertente Mediterránea 13.843 10.354 10.843 8.383
Total peninsular 55.343 43.409 46.150 36.019

Descargar PDF

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, para mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario. Para más información sobre las cookies utilizadas consulta nuestra Política de Cookies.