A reserva hidráulica española encóntrase ao 79,2% da súa capacidade total

Capacidad Embalses

 

Diminúe en -576 hectómetros cúbicos respecto á semana anterior

 

A reserva hidráulica española está ao 79,2% da súa capacidade total. Actualmente hai 43.828 hectómetros cúbicos (hm³) de auga embalsada, o que representa unha diminución de -576 hm3 (o -1,0% da capacidade total dos encoros) con respecto aos niveis da semana anterior, con variacións entre -164 hm³ en Douro e 13 hm³ en Ebro.

 

A reserva por ámbitos é a seguinte:

 

  • Cantábrico encóntrase ao 75,0%
  • Miño-Sil ao 76,7%,
  • Galicia Costa ao 85,1%
  • Concas internas do País Vasco ao 85,7%
  • Douro ao 86,5%
  • Tajo ao 70,3%
  • Guadiana ao 85,0%
  • Conca Atlántica Andaluza ao 82,6%
  • Guadalquivir ao 85,1%
  • Conca Mediterránea Andaluza ao 67,8%
  • Segura ao 74,0%
  • Júcar ao 49,3%
  • Ebro ao 87,3%
  • Concas internas de Cataluña ao 82,7%

As precipitacións foron abundantes en toda a Península. A máxima produciuse en Albacete con 58,0 mm ( 58,0 l / m2).

 

A situación das concas, en hectómetros cúbicos, detállase no cadro adxunto:

 

 
  AMBITOSRESERVA TOTAL EMBALSADA
Capacidade Total Ano Actual Ano Anterior Media 10 Anos
Cantábrico 633 475 567 529
Miño-Sil 3.030 2.325 2.530 2.304
Galicia Costa 684 582 579 508
Concas internas do País Vasco 21 18 21 19
Douro 7.507 6.491 6.815 5.650
Tajo 11.012 7.744 8.196 6.659
Guadiana 8.632 7.340 7.679 6.110
Conca Atlántica Andaluza 1.880 1.553 1.733 1.278
Guadalquivir 8.101 6.893 7.536 5.099
Vertente Atlántica 41.500 33.421 35.653 28.156
Conca Mediterránea Andaluza 1.177 798 957 616
Segura 1.141 844 817 453
Júcar 3.337 1.645 1.904 1.327    
Ebro 7.511 6.560 6.600 5.607
Concas internas de Cataluña 677 560 654 540
Vertente Mediterránea 13.843 10.407 10.932 8.543
Total peninsular 55.343 43.828 46.585 36.699

Descargar PDF

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, para mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario. Para más información sobre las cookies utilizadas consulta nuestra Política de Cookies.