A reserva hidráulica española encóntrase ao 82,3% da súa capacidade total

Capacidad Embalses

Diminúe en -175 hectómetros cúbicos respecto á semana anterior


A reserva hidráulica española está ao 82,3% da súa capacidade total. Actualmente hai 45.523 hectómetros cúbicos (hm³) de auga embalsada, o que representa unha diminución de -175 hm3 (o -0,3%) con respecto aos niveis da semana anterior, con variacións entre -75 hm³ en Guadalquivir e 57 hm³ en Ebro.

A reserva por ámbitos é a seguinte:

  • Cantábrico encóntrase ao 81,5%
  • Miño-Sil ao 82,6%,
  • Galicia Costa ao 87,6%
  • Concas internas do País Vasco ao 90,5%
  • Douro ao 90,7%
  • Tajo ao 72,9%
  • Guadiana ao 89,1%
  • Conca Atlántica Andaluza ao 85,1%
  • Guadalquivir ao 88,3%
  • Conca Mediterránea Andaluza ao 69,9%
  • Segura ao 75,6%
  • Júcar ao 51,6%
  • Ebro ao 88,2%
  • Concas internas de Cataluña ao 84,6%

As precipitacións afectaron as concas da Vertente Atlántica. A máxima produciuse en Vigo con 39,5 mm ( 39,5 l / m2).

A situación das concas, en hectómetros cúbicos, detállase no cadro adxunto:

 
  AMBITOSRESERVA TOTAL EMBALSADA
Capacidade Total Ano Actual Ano Anterior Media 10 Anos
Cantábrico 633 516 576 540
Miño-Sil 3.030 2.503 2.649 2.354
Galicia Costa 684 599 585 518
Concas internas del País Vasco 21 19 21 20
Douro 7.507 6.806 6.930 5.825
Tajo 11.012 8.033 8.590 6.881
Guadiana 8.632 7.689 7.880 6.307
Conca Atlántica Andaluza 1.880 1.600 1.772 1.315
Guadalquivir 8.101 7.150 7.646 5.287
Vertente Atlántica 41.500 34.915 36.649 29.047
Conca Mediterránea Andaluza 1.177 823 965 632
Segura 1.141 863 825 464
Júcar 3.337 1.721 1.943 1.365    
Ebro 7.511 6.628 6.271 5.684
Concas internas de Cataluña 677 573 653 543
Vertente Mediterránea 13.843 10.608 10.657 8.688
Total peninsular 55.343 45.523 47.306

37.735


Descargar PDF

 

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, para mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario. Para más información sobre las cookies utilizadas consulta nuestra Política de Cookies.