A reserva hidráulica española encóntrase ao 83,7% da súa capacidade total

Capacidad Embalses

Diminúe en -49 hectómetros cúbicos respecto á semana anterior

A reserva hidráulica española está ao 83,7% da súa capacidade total. Actualmente hai 46.331 hectómetros cúbicos (hm³) de auga embalsada, o que representa unha diminución de -49 hm3 (o -0,1%) con respecto aos niveis da semana anterior, con variacións entre -25 hm³ en Guadiana e 8 hm³ en Douro.

A reserva por ámbitos é a seguinte:

  • Cantábrico encóntrase ao 85,9%
  • Miño-Sil ao 84,7%,
  • Galicia Costa ao 87,7%
  • Concas internas do País Vasco ao 90,5%
  • Douro ao 91,9%
  • Tajo ao 74,7%
  • Guadiana ao 91,5%
  • Conca Atlántica Andaluza ao 87,4%
  • Guadalquivir ao 91,6%
  • Conca Mediterránea Andaluza ao 71,5%
  • Segura ao 76,5%
  • Júcar ao 55,3%
  • Ebro ao 85,0%
  • Concas internas de Cataluña ao 85,1%

As precipitacións foron escasas en todo o territorio nacional. A máxima produciuse en San Sebastián-Donostia con 31,0 mm ( 31,0 l / m2).

A situación das concas, en hectómetros cúbicos, detállase no cadro adxunto:

 
  AMBITOSRESERVA TOTAL EMBALSADA
Capacidade Total Ano Actual Ano Anterior Media 10 Anos
Cantábrico 633 544 562 530
Miño-Sil 3.030 2.567 2.708 2.308
Galicia Costa 684 600 620 503
Concas internas del País Vasco 21 19 20 20
Douro 7.507 6.898 6.723 5.813
Tajo 11.012 8.226 8.672 6.951
Guadiana 8.632 7.895 8.216 6.461
Conca Atlántica Andaluza 1.880 1.644 1.812 1.351
Guadalquivir 8.101 7.418 7.659 5.326
Vertente Atlántica 41.500 35.811 36.992 29.263
Conca Mediterránea Andaluza 1.177 841 972 642
Segura 1.141 873 809 468
Júcar 3.337 1.847 1.881 1.373    
Ebro 7.511 6.383 5.947 5.428
Concas internas de Cataluña 677 576 516 500
Vertente Mediterránea 13.843 10.520 10.125 8.411
Total peninsular 55.343 46.331 47.117 37.674

Descargar PDF

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, para mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario. Para más información sobre las cookies utilizadas consulta nuestra Política de Cookies.