A reserva hidráulica española encóntrase ao 70,2% da súa capacidade total

Capacidad Embalses

umenta en 1.955 hm³ respecto á semana anterior

A reserva hidráulica española está ao 70,2% da súa capacidade total. Actualmente hai 38.867 hm³ de auga embalsada, o que representa un incremento de 1.955 hm3 (o 3,5%) con respecto aos niveis da semana anterior, con variacións entre 0 hm³ en Concas internas de Cataluña Ebro e 653 hm³ en Douro.

A reserva por ámbitos é a seguinte:

  • Cantábrico encóntrase ao 83,7%
  • Miño-Sil ao 78,2%,
  • Galicia Costa ao 86,7%
  • Concas internas do País Vasco ao 85,7%
  • Douro ao 68,5%
  • Tajo ao 57,3%
  • Guadiana ao 78,5%
  • Conca Atlántica Andaluza ao 75,3%
  • Guadalquivir ao 80,4%
  • Conca Mediterránea Andaluza ao 64,6%
  • Segura ao 62,7%
  • Júcar ao 48,4%
  • Ebro ao 74,2%
  • Concas internas de Cataluña ao 80,4%

As precipitacións afectaron as concas da Vertente Atlántica. A máxima produciuse en Santiago de Compostela con 154,0 mm (154,0 l / m2 ).


A situación das concas, en hectómetros cúbicos, detállase no cadro adxunto:

 
  AMBITOSRESERVA TOTAL EMBALSADA
Capacidad Total Año Actual Año Anterior Media 10 Años
Cantábrico 633 530 456 450
Miño-Sil 3.030 2.369 1.731 1.866
Galicia Costa 684 593 495 424
Cuencas internas del País Vasco 21 18 19 17
Duero 7.507 5.140 2.731 4.297
Tajo 11.012 6.306 4.516 5.536
Guadiana 8.632 6.777 5.759 5.586
Cuenca Atlántica Andaluza 1.880 1.416 1.404 1.170
Guadalquivir 8.101 6.513 5.918 4.554
Vertiente Atlántica 41.500 29.662 23.029 23.900
Cuenca Mediterránea Andaluza 1.177 760 853 531
Segura 1.141 715 572 331
Júcar 3.337 1.615 1.337 1.090    
Ebro 7.511 5.571 4.709 4.528
Cuencas internas de Cataluña 677 544 372 440
Vertiente Mediterránea 13.843 9.205 7.843 6.920
Total peninsular 55.343 38.867 30.872 30.820

Descargar PDF

 

 

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, para mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario. Para más información sobre las cookies utilizadas consulta nuestra Política de Cookies.