• imprimir

A reserva hidráulica española encóntrase ao 66,6% da súa capacidade total

Reserva Hidráulica

Diminúe en -590 hm³ respecto á semana anterior

A reserva hidráulica española está ao 66,6% da súa capacidade total. Actualmente hai 36.879 hm³ de auga embalsada, o que representa unha

diminución de -590 hm3 (o -1,1%) con respecto aos niveis da semana anterior, con variacións entre -173 hm³ en Ebro e 0 hm³ en Concas Internas do País Vasco.

A reserva por ámbitos é a seguinte:

  • Cantábrico encóntrase ao 66,0%
  • Miño-Sil ao 57,7%,
  • Galicia Costa ao 59,4%
  • Concas internas do País Vasco ao 76,2%
  • Douro ao 63,5%
  • Tajo ao 55,2%
  • Guadiana ao 76,4%
  • Conca Atlántica Andaluza ao 79,8%
  • Guadalquivir ao 80,5%
  • Conca Mediterránea Andaluza ao 71,6%
  • Segura ao 66,6%
  • Júcar ao 48,2%
  • Ebro ao 67,0%
  • Concas internas de Cataluña ao 86,0%

As precipitacións afectaron ás concas da Vertente Atlántica. A máxima produciuse en Santiago de Compostela con 82,0 mm ( 82,0 l / m2 ).

A situación das concas a data de hoxe, en hectómetros cúbicos, detállase no cadro adxunto:

 

 
  AMBITOSRESERVA TOTAL EMBALSADA
Capacidade Total Ano Actual Ano Anterior Media 10 Anos
Cantábrico 633 418 377 382
Miño-Sil 3.030 1.747 1.455 1.663
Galicia Costa 684 406 381 330
Concas internas del País Vasco 21 16 13 14
Douro 7.507 4.765 2.819 3.881
Tajo 11.012 6.083 4.423 5.027
Guadiana 8.632 6.597 5.015 5.080
Conca Atlántica Andaluza 1.880 1.501 1.195 1.057
Guadalquivir 8.101 6.519 4.266 3.847
Vertente Atlántica 41.500 28.052 19.944 21.281
Conca Mediterránea Andaluza 1.177 843 651 463
Segura 1.141 760 466 289
Júcar 3.337 1.609 1.210 973 
Ebro 7.494 5.033 2.510 3.438
Concas internas de Cataluña 677 582 395 418
Vertente Mediterránea 13.826 8.827 5.232 5.581
Total peninsular 55.326 36.879 25.176 26.862

Descargar PDF

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, para mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario. Para más información sobre las cookies utilizadas consulta nuestra Política de Cookies.