• imprimir

A reserva hidráulica española encóntrase ao 85,9% da súa capacidade total

Aumenta en 113 hm³ respecto á semana anterior

A reserva hidráulica española está ao 85,9% da súa capacidade total. Actualmente hai 47.505 hm³ de auga embalsada, o que representa un aumento de 113 hm3 (o 0,2%) con respecto aos niveis da semana anterior, con variacións entre -23 hm³ en Miño-Sil e 109 hm³ en Douro.

A reserva por ámbitos é a seguinte:

  • Cantábrico encóntrase ao 91,2%
  • Miño-Sil ao 86,8%,
  • Galicia Costa ao 86,0%
  • Concas internas do País Vasco ao 100,0%
  • Douro ao 91,7%
  • Tajo ao 78,3%
  • Guadiana ao 93,6%
  • Conca Atlántica Andaluza ao 95,3%
  • Guadalquivir ao 94,9%
  • Conca Mediterránea Andaluza ao 82,5%
  • Segura ao 71,3%
  • Júcar ao 58,6%
  • Ebro ao 83,9%
  • Concas internas de Cataluña ao 88,2%

As precipitacións foron abundantes en toda a Península. A máxima produciuse en San Sebastián-Donostia con 136,3 mm (136,3 l/m2).

A situación das concas a data de hoxe, en hectómetros cúbicos, detállase no cadro adxunto:

 

 
 

  AMBITOS

RESERVA TOTAL EMBALSADA

Capacidade Total

Ano Actual

Ano Anterior

Media 10 Anos

Cantábrico

633

577

553

532

Miño-Sil

3.030

2.630

2.109

2.350

Galicia Costa

684

588

496

515

Concas internas del País Vasco

21

21

20

20

Duero

7.507

6.887

4.860

5.877

Tajo

11.012

8.619

5.860

6.917

Guadiana

8.632

8.080

6.400

6.258

Conca Atlántica Andaluza

1.880

1.792

1.434

1.309

Guadalquivir

8.101

7.689

6.123

5.186

Vertiente Atlántica

41.500

36.883

27.855

28.964

Conca Mediterránea Andaluza

1.177

971

754

590

Segura

1.141

813

634

411

Júcar

3.337

1.956

1.741

1.319

Ebro

7.494

6.285

5.538

5.593

Concas internas de Cataluña

677

597

594

525

Vertiente Mediterránea

13.826

10.622

9.261

8.438

Total peninsular

55.326

47.505

37.116

37.402

Descargar PDF

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, para mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario. Para más información sobre las cookies utilizadas consulta nuestra Política de Cookies.