• imprimir

A reserva hidráulica española encóntrase ao 85,0% da súa capacidade total

Aumenta en 244 hm³ respecto á semana anterior

A reserva hidráulica española está ao 85,0% da súa capacidade total. Actualmente hai 47.040 hm³ de auga embalsada, o que representa un aumento de 244 hm3 (o 0,4%) con respecto aos niveis da semana anterior, con variacións entre -24 hm³ en Guadiana e 182 hm³ en Douro.

 
 
 
A reserva por ámbitos é a seguinte:
 
  • Cantábrico encóntrase ao 91,3%
  • Miño-Sil ao 90,3%,
  • Galicia Costa ao 93,1%
  • Concas internas do País Vasco ao 95,2%
  • Douro ao 88,2%
  • Tajo ao 79,1%
  • Guadiana ao 95,8%
  • Conca Atlántica Andaluza ao 96,3%
  • Guadalquivir ao 94,4%
  • Conca Mediterránea Andaluza ao 82,5%
  • Segura ao 70,9%
  • Júcar ao 55,6%
  • Ebro ao 78,7%
  • Concas internas de Cataluña ao 71,9%
 
As precipitacións foron nulas en toda a Península. A máxima produciuse en Girona con 9,0 mm (9,0 l/m2).
 
A situación das concas a data de hoxe, en hectómetros cúbicos, detállase no cadro adxunto:
 

  AMBITOS

RESERVA TOTAL EMBALSADA

Capacidade Total

Ano Actual

Ano Anterior

Media 10 Anos

Cantábrico

633

578

571

519

Miño-Sil

3.030

2.735

1.698

2.275

Galicia Costa

684

637

392

486

Concas internas del País Vasco

21

20

21

20

Douro

7.507

6.618

4.205

5.760

Tajo

11.012

8.715

5.639

6.893

Guadiana

8.632

8.266

6.442

6.328

Conca Atlántica Andaluza

1.880

1.810

1.443

1.324

Guadalquivir

8.101

7.645

6.158

5.115

Vertiente Atlántica

41.500

37.024

26.569

28.720

Conca Mediterránea Andaluza

1.177

971

766

601

Segura

1.141

809

664

409

Júcar

3.337

1.854

1.792

1.301

Ebro

7.494

5.895

4.565

5.279

Concas internas de Cataluña

677

487

580

504

Vertente Mediterránea

13.826

10.016

8.367

8.094

Total peninsular

55.326

47.040

34.936

36.814

 

Descargar PDF

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, para mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario. Para más información sobre las cookies utilizadas consulta nuestra Política de Cookies.