• imprimir

A reserva hidráulica española encóntrase ao 78,0% da súa capacidade total

Aumenta en 778 hm³ respecto á semana anterior

A reserva hidráulica española está ao 78,0% da súa capacidade total. Actualmente hai 43.149 hm³ de auga embalsada, o que representa un aumento de 778 hm3 (o 1,4%) con respecto aos niveis da semana anterior, con variacións entre -86 hm³ en Miño-Sil e 277 hm³ en Texo.

A reserva por ámbitos é a seguinte:

  • Cantábrico encóntrase ao 84,7%
  • Miño-Sil ao 82,7%,
  • Galicia Costa ao 90,6%
  • Concas internas do País Vasco ao 95,2%
  • Douro ao 69,7%
  • Tajo ao 68,5%
  • Guadiana ao 91,2%
  • Conca Atlántica Andaluza ao 94,0%
  • Guadalquivir ao 93,5%
  • Conca Mediterránea Andaluza ao 80,9%
  • Segura ao 69,9%
  • Júcar ao 49,0%
  • Ebro ao 75,3%
  • Concas internas de Cataluña ao 67,1%

As precipitacións foron abundantes en toda a Península. A máxima produciuse en Vigo con 69,6 mm (69,6 l/m2).

A situación das concas a data de hoxe, en hectómetros cúbicos, detállase no cadro adxunto:

  AMBITOS

RESERVA TOTAL EMBALSADA

Capacidade Total

Ano Actual

Ano Anterior

Media 10 Anos

Cantábrico

633

536

466

487

Miño-Sil

3.030

2.505

1.529

2.193

Galicia Costa

684

620

333

452

Concas internas del País Vasco

21

20

20

19

Douro

7.507

5.232

4.168

5.468

Tajo

11.012

7.543

5.651

6.679

Guadiana

8.635

7.878

6.508

6.257

Conca Atlántica Andaluza

1.880

1.767

1.451

1.304

Guadalquivir

8.101

7.571

6.217

5.018

Vertiente Atlántica

41.503

33.672

26.343

27.877

Cuenca Mediterránea Andaluza

1.177

952

781

589

Segura

1.141

797

656

385

Júcar

3.336

1.634

1.782

1.232

Ebro

7.494

5.640

4.326

4.947

Concas internas de Cataluña

677

454

564

479

Vertente Mediterránea

13.825

9.477

8.109

7.632

Total peninsular

55.328

43.149

34.452

35.509

 

Descargar PDF

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, para mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario. Para más información sobre las cookies utilizadas consulta nuestra Política de Cookies.