• imprimir

A reserva hidráulica española encóntrase ao 76,5% da súa capacidade total

Aumenta en 1.618 hm³ respecto á semana anterior

A reserva hidráulica española está ao 76,5% da súa capacidade total. Actualmente hai 42.302 hm³ de auga embalsada, o que representa un aumento de 1.618 hm3 (o 2,9%) con respecto aos niveis da semana anterior, con variacións entre 0 hm³ en Júcar e 438 hm³ en Guadiana.

A reserva por ámbitos é a seguinte:

  • Cantábrico encóntrase ao 87,7%
  • Miño-Sil ao 85,5%,
  • Galicia Costa ao 90,4%
  • Concas internas do País Vasco ao 100,0%
  • Douro ao 66,7%
  • Tajo ao 66,0%
  • Guadiana ao 88,5%
  • Conca Atlántica Andaluza ao 93,1%
  • Guadalquivir ao 93,5%
  • Conca Mediterránea Andaluza ao 80,4%
  • Segura ao 68,9%
  • Júcar ao 46,2%
  • Ebro ao 74,2%
  • Concas internas de Cataluña ao 66,8%

As precipitacións foron abundantes en toda a Península. A máxima produciuse na Coruña con 72,0 mm (72,0 l/m2).

A situación das concas a data de hoxe, en hectómetros cúbicos, detállase no cadro adxunto:

  AMBITOS

RESERVA TOTAL EMBALSADA

Capacidade Total

Ano Actual

Ano Anterior

Media 10 Anos

Cantábrico

633

555

462

486

Miño-Sil

3.030

2.591

1.538

2.159

Galicia Costa

684

618

339

454

Concas internas del País Vasco

21

21

19

19

Douro

7.507

5.005

4.220

5.366

Tajo

11.012

7.266

5.654

6.579

Guadiana

8.635

7.639

6.536

6.244

Cuenca Atlántica Andaluza

1.880

1.751

1.456

1.303

Guadalquivir

8.101

7.571

6.238

4.996

Vertente Atlántica

41.503

33.017

26.462

27.606

Conca Mediterránea Andaluza

1.177

946

783

580

Segura

1.141

786

650

378

Júcar

3.336

1.542

1.770

1.218

Ebro

7.494

5.559

4.304

4.944

Concas internas de Cataluña

677

452

556

473

Vertente Mediterránea

13.825

9.285

8.063

7.593

Total peninsular

55.328

42.302

34.525

35.199

 

Descargar PDF

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, para mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario. Para más información sobre las cookies utilizadas consulta nuestra Política de Cookies.