• imprimir

A reserva hidráulica española encóntrase ao 73,5% da súa capacidade total

Aumenta en 3.187 hm³ respecto á semana anterior

A reserva hidráulica española está ao 73,5% da súa capacidade total. Actualmente hai 40.684 hm³ de auga embalsada, o que representa un aumento de 3.187 hm3 (o 5,8%) con respecto aos niveis da semana anterior, con variacións entre -1 hm³ en Concas Internas do País Vasco e 969 hm³ en Texo.

A reserva por ámbitos é a seguinte:

  • Cantábrico encóntrase ao 82,1%
  • Miño-Sil ao 82,4%,
  • Galicia Costa ao 89,9%
  • Concas internas do País Vasco ao 95,2%
  • Douro ao 60,9%
  • Tajo ao 62,2%
  • Guadiana ao 83,4%
  • Conca Atlántica Andaluza ao 92,2%
  • Guadalquivir ao 92,4%
  • Conca Mediterránea Andaluza ao 77,9%
  • Segura ao 64,2%
  • Júcar ao 46,2%
  • Ebro ao 74,1%
  • Concas internas de Cataluña ao 65,0%

As precipitacións foron abundantes en toda a Península. A máxima produciuse en Santiago de Compostela con 95,0 mm (95,0 l/m2).

A situación das concas a data de hoxe, en hectómetros cúbicos, detállase no cadro adxunto:

  AMBITOS

RESERVA TOTAL EMBALSADA

Capacidade Total

Ano Actual

Ano Anterior

Media 10 Anos

Cantábrico

633

520

456

486

Miño-Sil

3.030

2.496

1.546

2.165

Galicia Costa

684

615

339

457

Concas internas do País Vasco

21

20

19

19

Douro

7.507

4.575

4.220

5.292

Tajo

11.012

6.850

5.674

6.524

Guadiana

8.635

7.201

6.558

6.229

Conca Atlántica Andaluza

1.880

1.733

1.467

1.301

Guadalquivir

8.101

7.489

6.292

4.977

Vertente Atlántica

41.503

31.499

26.571

27.450

Conca Mediterránea Andaluza

1.177

917

794

576

Segura

1.141

733

650

372

Júcar

3.336

1.542

1.774

1.204

Ebro

7.494

5.553

4.371

4.896

Concas internas de Cataluña

677

440

564

466

Vertente Mediterránea

13.825

9.185

8.153

7.514

Total peninsular

55.328

40.684

34.724

34.964

 
Descargar PDF

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, para mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario. Para más información sobre las cookies utilizadas consulta nuestra Política de Cookies.