• imprimir

A reserva hidráulica española encóntrase ao 66,0% da súa capacidade total

Aumenta en 394 hm³ respecto á semana anterior

A reserva hidráulica española está ao 66,0% da súa capacidade total. Actualmente hai 36.500 hm³ de auga embalsada, o que representa un aumento de 394 hm3 (o 0,7%) con respecto aos niveis da semana anterior, con variacións entre -4 hm³ en Concas Internas de Cataluña e 138 hm³ en Douro.

A reserva por ámbitos é a seguinte:

  • Cantábrico encóntrase ao 90,5%
  • Miño-Sil ao 81,4%,
  • Galicia Costa ao 88,6%
  • Concas internas do País Vasco ao 100,0%
  • Douro ao 54,3%
  • Tajoo ao 50,3%
  • Guadiana ao 74,0%
  • Conca Atlántica Andaluza ao 82,1%
  • Guadalquivir ao 82,5%
  • Conca Mediterránea Andaluza ao 73,7%
  • Segura ao 56,4%
  • Júcar ao 42,7%
  • Ebro ao 70,9%
  • Concas internas de Cataluña ao 51,8%

As precipitacións afectaron a toda a Península. A máxima produciuse en Bilbao-Bilbo con 99,9 mm (99,9 l/m2).

A situación das concas a data de hoxe, en hectómetros cúbicos, detállase no cadro adxunto:

  AMBITOS

RESERVA TOTAL EMBALSADA

Capacidade Total

Ano Actual

Ano Anterior

Media 10 Anos

Cantábrico

633

573

455

468

Miño-Sil

3.030

2.465

1.551

2.082

Galicia Costa

684

606

367

453

Concas internas del País Vasco

21

21

19

19

Douro

7.507

4.079

4.091

5.025

Tajo

11.012

5.538

5.686

6.233

Guadiana

8.635

6.394

6.592

6.018

Conca Atlántica Andaluza

1.880

1.543

1.476

1.262

Guadalquivir

8.101

6.682

6.346

4.787

Veriente Atlántica

41.503

27.901

26.583

26.347

Conca Mediterránea Andaluza

1.177

868

800

551

Segura

1.141

643

645

340

Júcar

3.336

1.424

1.769

1.143

Ebro

7.494

5.313

4.329

4.781

Concas internas de Cataluña

677

351

579

461

Vertente Mediterránea

13.825

8.599

8.122

7.276

Total peninsular

55.328

36.500

34.705

33.623

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, para mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario. Para más información sobre las cookies utilizadas consulta nuestra Política de Cookies.