• imprimir

A reserva hidráulica española encóntrase ao 62,4% da súa capacidade total

 Aumenta en 1.940 hm³ respecto á semana anterior

A reserva hidráulica española está ao 62,4% da súa capacidade total. Actualmente hai 34.528 hm³ de auga embalsada, o que representa un aumento de 1.940 hm3 (o 3,5%) con respecto aos niveis da semana anterior, con variacións entre -4 hm³ en Cuenca Mediterránea Andaluza e 448 hm³ en Guadalquivir.
 
 
 
 
 
 
A reserva por ámbitos é a seguinte:
 
  • Cantábrico encóntrase ao 90,4%
  • Miño-Sil ao 78,4%,
  • Galicia Costa ao 84,8%
  • Concas internas do País Vasco ao 95,2%
  • Douro ao 43,0%
  • Tajo ao 47,1%
  • Guadiana ao 72,2%
  • Conca Atlántica Andaluza ao 80,5%
  • Guadalquivir ao 79,5%
  • Conca Mediterránea Andaluza ao 72,9%
  • Segura ao 55,3%
  • Júcar ao 41,8%
  • Ebro ao 68,5%
  • Concas internas de Cataluña ao 53,5%
As precipitacións foron abundantes en toda a Península. A máxima produciuse en San Sebastián-Donostia con 104,0 mm (104,0 l/m2).
 
A situación das concas a data de hoxe, en hectómetros cúbicos, detállase no cadro adxunto: 
 

  AMBITOS

RESERVA TOTAL EMBALSADA

Capacidad Total

Año Actual

Año Anterior

Media 10 Años

Cantábrico

633

572

398

467

Miño-Sil

3.030

2.376

1.564

2.080

Galicia Costa

684

580

373

453

Cuencas internas del País Vasco

21

20

19

18

Duero

7.507

3.229

3.980

4.943

Tajo

11.012

5.185

5.697

6.103

Guadiana

8.635

6.238

6.601

5.796

Cuenca Atlántica Andaluza

1.880

1.514

1.484

1.215

Guadalquivir

8.101

6.439

6.348

4.592

Vertiente Atlántica

41.503

26.153

26.464

25.667

Cuenca Mediterránea Andaluza

1.177

858

807

518

Segura

1.141

631

636

314

Júcar

3.336

1.393

1.761

1.104

Ebro

7.494

5.131

4.085

4.712

Cuencas internas de Cataluña

677

362

597

450

Vertiente Mediterránea

13.825

8.375

7.886

7.098

Total peninsular

55.328

34.528

34.350

32.765

Descargar PDF

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, para mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario. Para más información sobre las cookies utilizadas consulta nuestra Política de Cookies.