• imprimir

A reserva hidráulica española encóntrase ao 58,9% da súa capacidade total

Aumenta en 1.612 hm³ respecto á semana anterior

 A reserva hidráulica española está ao 58,9% da súa capacidade total. Actualmente hai 32.588 hm³ de auga embalsada, o que representa un aumento de 1.612 hm3 (o 2,9%) con respecto aos niveis da semana anterior, con variacións entre -3 hm³ en Concas Internas de Cataluña e 436 hm³ en Miño-Sil.

 A reserva por ámbitos é a seguinte: 
  • Cantábrico encóntrase ao 89,4%
  • Miño-Sil ao 70,5%,
  • Galicia Costa ao 83,5%
  • Concas internas do País Vasco ao 95,2%
  • Douro ao 39,3%
  • Tajo ao 43,7%
  • Guadiana ao 69,3%
  • Conca Atlántica Andaluza ao 77,1%
  • Guadalquivir ao 74,0%
  • Conca Mediterránea Andaluza ao 73,2%
  • Segura ao 52,8%
  • Júcar ao 41,4%
  • Ebro ao 65,3%
  • Concas internas de Cataluña ao 53,6%
As precipitacións foron abundantes en toda a Península. A máxima produciuse en Vigo con 236,0 mm (236,0 l/m2).
 
A situación das concas a data de hoxe, en hectómetros cúbicos, detállase no cadro adxunto: 
 

  AMBITOS

RESERVA TOTAL EMBALSADA

Capacidade Total

Ano Actual

Ano Anterior

Media 10 Anos

Cantábrico

633

566

392

479

Miño-Sil

3.030

2.135

1.574

2.062

Galicia Costa

684

571

380

459

Concas internas del País Vasco

21

20

19

18

Douro

7.507

2.952

3.980

4.895

Tajo

11.012

4.811

5.730

6.090

Guadiana

8.635

5.988

6.617

5.771

Conca Atlántica Andaluza

1.880

1.450

1.485

1.197

Guadalquivir

8.101

5.991

6.340

4.561

Vertente Atlántica

41.503

24.484

26.517

25.532

Conca Mediterránea Andaluza

1.177

862

808

507

Segura

1.141

602

638

308

Júcar

3.336

1.381

1.748

1.088

Ebro

7.494

4.896

4.085

4.685

Concas internas de Cataluña

677

363

600

449

Veriente Mediterránea

13.825

8.104

7.879

7.037

Total peninsular

55.328

32.588

34.396

32.569

Descargar PDF

 

 

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, para mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario. Para más información sobre las cookies utilizadas consulta nuestra Política de Cookies.