• imprimir

A reserva hidráulica española encóntrase ao 56,0% da súa capacidade total

Aumenta en 7 hm³ respecto á semana anterior

A reserva hidráulica española está ao 56,0% da súa capacidade total. Actualmente hai 30.976 hm³ de auga embalsada, o que representa un aumento de 7 hm3 (o 0,0%) con respecto aos niveis da semana anterior, con variacións entre -31 hm³ en Miño-Sil e 30 hm³ en Guadalquivir.

 A reserva por ámbitos é a seguinte:
  • Cantábrico encóntrase ao 70,6%
  • Miño-Sil ao 56,1%,
  • Galicia Costa ao 69,2%
  • Concas internas do País Vasco ao 71,4%
  • Douro ao 36,3%
  • Tajo ao 41,5%
  • Guadiana ao 67,3%
  • Conca Atlántica Andaluza ao 74,7%
  • Guadalquivir ao 73,5%
  • Conca Mediterránea Andaluza ao 72,3%
  • Segura ao 51,1%
  • Júcar ao 40,9%
  • Ebro ao 62,9%
  • Concas internas de Cataluña ao 54,1%
 
As precipitacións afectaron as concas da Vertente Atlántica. A máxima produciuse en San Sebastián-Donostia con 45 mm (45 l/m2).
 
A situación das concas a data de hoxe, en hectómetros cúbicos, detállase no cadro adxunto: 
 
 

  AMBITOS

RESERVA TOTAL EMBALSADA

Capacidade Total

Ano Actual

Ano Anterior

Media 10 Anos

Cantábrico

633

447

400

472

Miño-Sil

3.030

1.699

1.584

2.024

Galicia Costa

684

473

381

447

Concas internas del País Vasco

21

15

19

17

Douro

7.507

2.727

4.014

4.790

Tajo

11.012

4.572

5.745

5.997

Guadiana

8.635

5.808

6.619

5.736

Conca Atlántica Andaluza

1.880

1.404

1.485

1.183

Guadalquivir

8.101

5.956

6.337

4.518

Vertente Atlántica

41.503

23.313

26.584

25.184

Conca Mediterránea Andaluza

1.177

851

809

501

Segura

1.141

583

642

303

Júcar

3.336

1.365

1.735

1.070

Ebro

7.493

4.710

4.095

4.620

Concas internas de Cataluña

677

366

604

451

Vertente Mediterránea

13.824

7.875

7.885

6.945

Total peninsular

55.327

30.976

34.469

32.129

Descargar PDF

 

 

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, para mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario. Para más información sobre las cookies utilizadas consulta nuestra Política de Cookies.