• imprimir

A reserva hidráulica española encóntrase ao 55,8% da súa capacidade total

Aumenta en 89 hm³ respecto á semana anterior

A reserva hidráulica española está ao 55,8% da súa capacidade total. Actualmente hai 30.872 hm³ de auga embalsada, o que representa un aumento de 89 hm3 (o 0,2%) con respecto aos niveis da semana anterior, con variacións entre -43 hm³ en Ebro e 62 hm³ en Guadalquivir.

A reserva por ámbitos é a seguinte:

  • Cantábrico encóntrase ao 72,0%
  • Miño-Sil ao 57,1%,
  • Galicia Costa ao 72,4%
  • Concas internas do País Vasco ao 90,5%
  • Douro ao 36,4%
  • Tajo ao 41,0%
  • Guadiana ao 66,7%
  • Conca Atlántica Andaluza ao 74,7%
  • Guadalquivir ao 73,1%
  • Conca Mediterránea Andaluza ao 72,5%
  • Segura ao 50,1%
  • Júcar ao 40,1%
  • Ebro ao 62,8%
  • Concas internas de Cataluña ao 54,9%

As precipitacións foron escasas en todo o territorio nacional. A máxima produciuse en Vigo con 64,2 mm (64,2 l/m2).

A situación das concas a data de hoxe, en hectómetros cúbicos, detállase no cadro adxunto:

  AMBITOS

RESERVA TOTAL EMBALSADA

Capacidade Total

Ano Actual

Ano Anterior

Media 10 Anos

Cantábrico

633

456

410

461

Miño-Sil

3.030

1.731

1.613

1.961

Galicia Costa

684

495

383

430

Concas internas do País Vasco

21

19

18

17

Duero

7.507

2.731

4.032

4.584

Tajo

11.012

4.516

5.812

5.801

Guadiana

8.635

5.759

6.643

5.558

Conca Atlántica Andaluza

1.880

1.404

1.492

1.153

Guadalquivir

8.101

5.918

6.330

4.430

Vertente Atlántica

41.503

23.029

26.733

24.395

Conca Mediterránea Andaluza

1.177

853

815

483

Segura

1.141

572

623

289

Júcar

3.336

1.337

1.723

1.033

Ebro

7.493

4.709

4.019

4.558

Concas internas de Cataluña

677

372

623

452

Vertente Mediterránea

13.824

7.843

7.803

6.815

Total peninsular

55.327

30.872

34.536

31.210

Descargar PDF

 

 

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, para mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario. Para más información sobre las cookies utilizadas consulta nuestra Política de Cookies.