• imprimir

A reserva hidráulica española encóntrase ao 63,9% da súa capacidade total

Capacidad Embalses

Aumenta en 544 hectómetros cúbicos respecto á semana anterior

A reserva hidráulica española está ao 63,9% da súa capacidade total. Actualmente hai 35.796 hectómetros cúbicos (hm³) de auga embalsada, o que representa un aumento de 544 hm3 (o 1% da capacidade total dos encoros) con respecto aos niveis da semana anterior, con variacións entre -9 hm³ na conca do Segura e 212 hm³ en Tajo.

A reserva por ámbitos é a seguinte:

  • Cantábrico encóntrase ao 54%
  • Miño-Sil ao 59,7%,
  • Galicia Costa ao 65,9%
  • Concas internas do País Vasco ao 66,7%
  • Douro ao 65,4%
  • Tajo ao 53,7%
  • Guadiana ao 76,2%
  • Conca Atlántica Andaluza ao 72,8%
  • Guadalquivir ao 72,9%
  • Conca Mediterránea Andaluza ao 57%
  • Segura ao 58,8%
  • Júcar ao 38,9%
  • Ebro ao 63,8%
  • Concas internas de Cataluña ao 85,5%

As precipitacións afectaron as concas da Vertente Atlántica. A máxima produciuse en Santa Cruz de Tenerife, con 154,4 mm (154,4 l/ m2).

A situación das concas, en hectómetros cúbicos, detállase no cadro adxunto:

 
  AMBITOSRESERVA TOTAL EMBALSADA
Capacidade Total Ano Actual Ano Anterior Media 10 Anos
Cantábrico 633 342 396 377
Miño-Sil 3.030 1.810 1.690 1.595
Galicia Costa 684 451 392 329
Concas internas del País Vasco 21 14 15 14
Douro 7.507 4.911 4.700 3.784
Tajo 11.012 5.916 6.060 4.945
Guadiana 9.266 7.064 6.596 5.185
Conca Atlántica Andaluza 1.880 1.369 1.476 1.076
Guadalquivir 8.101 5.907 6.444 4.044
Vertente Atlántica 42.134 27.784 27.769 21.349
Conca Mediterránea Andaluza 1.177 671 826 503
Segura 1.141 671 739 350
Júcar 3.337 1.297 1.601 1.043    
Ebro 7.511 4.794 5.081 3.512
Concas internas de Cataluña 677 579 565 433
Vertente Mediterránea 13.843 8.012 8.812 5.841
Total peninsular 55.977 35.796 36.581 27.190

Descargar PDF

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, para mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario. Para más información sobre las cookies utilizadas consulta nuestra Política de Cookies.