• imprimir

A reserva hidráulica española encóntrase ao 75,8% da súa capacidade total

Capacidad Embalses

Diminúe en -933 hectómetros cúbicos respecto á semana anterior

A reserva hidráulica española está ao 75,8% da súa capacidade total. Actualmente hai 41.933 hectómetros cúbicos (hm³) de auga embalsada, o que representa unha diminución de -933 hm3 (o -1,7% da capacidade total dos encoros) con respecto aos niveis da semana anterior, con variacións entre -243 hm³ en Tajo e 1 hm³ en Concas Internas de Cataluña.

A reserva por ámbitos é a seguinte:

  • Cantábrico encóntrase ao 69,4%
  • Miño-Sil ao 76,5%,
  • Galicia Costa ao 84,1%
  • Concas internas do País Vasco ao 85,7%
  • Douro ao 82,1%
  • Tajo ao 66,7%
  • Guadiana ao 81,7%
  • Conca Atlántica Andaluza ao 79,8%
  • Guadalquivir ao 81,4%
  • Conca Mediterránea Andaluza ao 65,5%
  • Segura ao 70,7%
  • Júcar ao 46,5%
  • Ebro ao 83,3%
  • Concas internas de Cataluña ao 81,7%

As precipitacións afectaron as concas da Vertente Atlántica. A máxima produciuse en Pontevedra con 48,7 mm (48,7 l / m2).

A situación das concas, en hectómetros cúbicos, detállase no cadro adxunto:

 
  AMBITOSRESERVA TOTAL EMBALSADA
Capacidade Total Ano Actual Ano Anterior Media 10 Anos
Cantábrico 633 439 546 502
Miño-Sil 3.030 2.319 2.368 2.179
Galicia Costa 684 575 552 477
Concas internas del País Vasco 21 18 20 18
Douro 7.507 6.160 6.487 5.218
Tajo 11.012 7.340 7.663 6.213
Guadiana 8.632 7.052 7.488 5.855
Conca Atlántica Andaluza 1.880 1.500 1.672 1.228
Guadalquivir 8.101 6.592 7.297 4.812
Vertente Atlántica 41.500 31.995 34.093 26.502
Conca Mediterránea Andaluza 1.177 771 940 595
Segura 1.141 807 804 429
Júcar 3.337 1.552 1.842 1.259    
Ebro 7.511 6.255 6.445 5.194
Concas internas de Cataluña 677 553 630 516
Vertente Mediterránea 13.843 9.938 10.661 7.993
Total peninsular 55.343 41.933 44.754 34.495

Descargar PDF

 

 

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, para mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario. Para más información sobre las cookies utilizadas consulta nuestra Política de Cookies.