• imprimir

A reserva hidráulica española encóntrase ao 82,6% da súa capacidade total

Capacidad Embalses

Diminúe en -17 hectómetros cúbicos respecto á semana anterior

A reserva hidráulica española está ao 82,6% da súa capacidade total. Actualmente hai 45.698 hectómetros cúbicos (hm³) de auga embalsada, o que representa unha diminución de -17 hm3 (o -0,0%) con respecto aos niveis da semana anterior, con variacións entre -58 hm³ en Guadalquivir e 154 hm³ en Ebro.

A reserva por ámbitos é a seguinte:

  • Cantábrico encóntrase ao 82,8%
  • Miño-Sil ao 83,3%,
  • Galicia Costa ao 85,8%
  • Concas internas do País Vasco ao 90,5%
  • Douro ao 91,1%
  • Tajo ao 73,6%
  • Guadiana ao 89,1%
  • Cuenca Atlántica Andaluza ao 85,5%
  • Guadalquivir ao 89,2%
  • Conca Mediterránea Andaluza ao 70,3%
  • Segura ao 75,5%
  • Júcar ao 52,4%
  • Ebro ao 87,5%
  • Concas internas de Cataluña ao 85,2%

As precipitacións foron abundantes en toda a Península. A máxima produciuse en Bilbao con 42,4 mm ( 42,4 l / m2).

A situación das concas, en hectómetros cúbicos, detállase no cadro adxunto:

 

 
AMBITOSRESERVA TOTAL EMBALSADA
Capacidade Total Ano Actual Ano Anterior Media 10 Anos
Cantábrico 633 524 576 538
Miño-Sil 3.030 2.523 2.641 2.359
Galicia Costa 684 587 582 520
Concas internas del País Vasco 21 19 21 20
Douro 7.507 6.836 6.922 5.861
Tajo 11.012 8.102 8.613 6.922
Guadiana 8.632 7.689 7.918 6.354
Conca Atlántica Andaluza 1.880 1.608 1.784 1.326
Guadalquivir 8.101 7.225 7.671 5.327
Vertente Atlántica 41.500 35.113 36.728 29.227
Conca Mediterránea Andaluza 1.177 828 969 635
Segura 1.141 862 818 466
Júcar 3.337 1.747 1.951 1.373    
Ebro 7.511 6.571 6.329 5.718
Concas internas de Cataluña 677 577 649 534
Vertente Mediterránea 13.843 10.585 10.716 8.726
Total peninsular 55.343 45.698 47.444 37.953

Descargar PDF

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, para mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario. Para más información sobre las cookies utilizadas consulta nuestra Política de Cookies.