• imprimir

A reserva hidráulica española encóntrase ao 82,7% da súa capacidade total

Capacidad Embalses

Diminúe en -309 hectómetros cúbicos respecto á semana anterior

A reserva hidráulica española está ao 82,7% da súa capacidade total. Actualmente hai 45.748 hectómetros cúbicos (hm³) de auga embalsada, o que representa unha diminución de -309 hm3 (o -0,6%) con respecto aos niveis da semana anterior, con variacións entre -97 hm³ en Guadiana e 12 hm³ en Concas de Cantábrico.

A reserva por ámbitos é a seguinte:

  • Cantábrico encóntrase ao 85,0%
  • Miño-Sil ao 82,6%,
  • Galicia Costa ao 85,5%
  • Concas internas do País Vasco ao 90,5%
  • Douro ao 91,0%
  • Tajo ao 73,9%
  • Guadiana ao 90,2%
  • Conca Atlántica Andaluza ao 86,3%
  • Guadalquivir ao 90,5%
  • Conca Mediterránea Andaluza ao 70,9%
  • Segura ao 76,1%
  • Júcar ao 53,8%
  • Ebro ao 84,0%
  • Concas internas de Cataluña ao 85,7%

As precipitacións foron nulas en toda España. A máxima produciuse en Mahón con 22,3 mm ( 22,3 l / m2).

A situación das concas, en hectómetros cúbicos, detállase no cadro adxunto:

 
 AMBITOSRESERVA TOTAL EMBALSADA
Capacidade Total Ano Actual Ano Anterior Media 10 Anos
Cantábrico 633 538 575 540
Miño-Sil 3.030 2.504 2.653 2.348
Galicia Costa 684 585 592 518
Cuencas internas del País Vasco 21 19 21 20
Douro 7.507 6.830 6.778 5.873
Tajo 11.012 8.143 8.622 6.959
Guadiana 8.632 7.783 8.080 6.425
Conca Atlántica Andaluza 1.880 1.623 1.798 1.342
Guadalquivir 8.101 7.335 7.671 5.361
Vertente Atlántica 41.500 35.360 36.790 29.386
Conca Mediterránea Andaluza 1.177 835 970 637
Segura 1.141 868 814 471
Júcar 3.337 1.794 1.947 1.386    
Ebro 7.511 6.311 6.274 5.607
Concas internas de Cataluña 677 580 597 522
Vertente Mediterránea 13.843 10.388 10.602 8.623
Total peninsular 55.343 45.748 47.392 38.009

Descargar PDF

 

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, para mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario. Para más información sobre las cookies utilizadas consulta nuestra Política de Cookies.