• imprimir

A reserva hidráulica española encóntrase ao 83,3% da súa capacidade total

Capacidad Embalses

Diminúe en -223 hectómetros cúbicos respecto á semana anterior

A reserva hidráulica española está ao 83,3% da súa capacidade total. Actualmente hai 46.108 hectómetros cúbicos (hm³) de auga embalsada, o que representa unha diminución de -223 hm3 (o -0,4%) con respecto aos niveles da semana anterior, con variaciones entre -56 hm³ no Miño-Sil e 3 hm³ nas Concas de Cataluña.

A reserva por ámbitos é a seguinte:

  • Cantábrico encóntrase ao 83,1%
  • Miño-Sil ao 82,9%,
  • Galicia Costa ao 85,7%
  • Concas internas do País Vasco ao 90,5%
  • Douro ao 91,7%
  • Tajo ao 74,7%
  • Guadiana ao 91,3%
  • Conca Atlántica Andaluza ao 86,8%
  • Guadalquivir ao 91,2%
  • Conca Mediterránea Andaluza ao 71,2%
  • Segura ao 76,6%
  • Júcar ao 54,5%
  • Ebro ao 84,5%
  • Concas internas de Cataluña ao 85,5%

As precipitacns foron nulas en toda España. A máxima produciuse en Santander con 6,1 mm ( 6,1 l / m2).

A situación das concas, en hectómetros cúbicos, detállase no cadro adxunto:

 
  AMBITOSRESERVA TOTAL EMBALSADA
Capacidade Total Ano Actual Ano Anterior Media 10 Anos
Cantábrico 633 526 586 534
Miño-Sil 3.030 2.511 2.668 2.328
Galicia Costa 684 586 605 514
Concas internas del País Vasco 21 19 20 20
Douro 7.507 6.885 6.778 5.842
Tajo 11.012 8.226 8.661 6.971
Guadiana 8.632 7.880 8.166 6.454
Conca Atlántica Andaluza 1.880 1.632 1.810 1.349
Guadalquivir 8.101 7.386 7.671 5.351
Vertente Atlántica 41.500 35.651 36.965 29.363
Conca Mediterránea Andaluza 1.177 838 971 639
Segura 1.141 874 816 471
Júcar 3.337 1.819 1.929 1.386    
Ebro 7.511 6.347 6.208 5.533
Concas internas de Cataluña 677 579 580 515
Vertente Mediterránea 13.843 10.457 10.504 8.544
Total peninsular 55.343 46.108 47.469 37.907

Descargar PDF

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, para mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario. Para más información sobre las cookies utilizadas consulta nuestra Política de Cookies.