• imprimir

A reserva hidráulica española encóntrase ao 82,4% da súa capacidade total

Capacidad Embalses

Aumenta en 1.524 hm³ respecto á semana anterior

A reserva hidráulica española está ao 82,4% da súa capacidade total. Actualmente hai 45.614 hm³ de auga embalsada, o que representa un incremento de 1.524 hm3 (o 2,8%) con respecto aos niveis da semana anterior, con variacións entre -5 hm³ en Concas Internas de Cataluña e 433 hm³ en Guadiana.

A reserva por ámbitos é a seguinte:

  • Cantábrico encóntrase ao 89,3%
  • Miño-Sil ao 88,7%,
  • Galicia Costa ao 93,3%
  • Concas internas do País Vasco ao 100,0%
  • Douro ao 89,0%
  • Tajo ao 73,9%
  • Guadiana ao 91,9%
  • Conca Atlántica Andaluza ao 84,9%
  • Guadalquivir ao 89,3%
  • Conca Mediterránea Andaluza ao 68,7%
  • Segura ao 71,2%
  • Júcar ao 52,5%
  • Ebro ao 82,9%
  • Concas internas de Cataluña ao 77,1%

As precipitacións foron abundantes en toda a Península. A máxima produciuse en Santiago de Compostela con 111,5 mm (111,5 l / m2 ).

A situación das concas, en hectómetros cúbicos, detállase no cadro adxunto:

 
  AMBITOSRESERVA TOTAL EMBALSADA
Capacidade Total Ano Actual Ano Anterior Media 10 Anos
Cantábrico 633 565 563 467
Miño-Sil 3.030 2.689 2.447 2.055
Galicia Costa 684 638 604 445
Concas internas del País Vasco 21 21 20 18
Douro 7.507 6.679 3.941 4.743
Tajo 11.012 8.138 5.464 5.976
Guadiana 8.632 7.930 6.365 5.906
Conca Atlántica Andaluza 1.880 1.597 1.538 1.258
Guadalquivir 8.101 7.238 6.654 4.839
Vertente Atlántica 41.500 35.495 27.596 25.707
Conca Mediterránea Andaluza 1.177 809 868 589
Segura 1.141 812 644 377
Júcar 3.337 1.753 1.418 1.180    
Ebro 7.511 6.223 5.225 4.752
Concas internas de Cataluña 677 522 355 445
Vertente Mediterránea 13.843 10.119 8.510 7.343
Total peninsular 55.343 45.614 36.106 33.050

Descargar PDF

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, para mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario. Para más información sobre las cookies utilizadas consulta nuestra Política de Cookies.