• imprimir

A reserva hidráulica española encóntrase ao 75,7% da súa capacidade total

Capacidad Embalses

Aumenta en 789 hm³ respecto á semana anterior

A reserva hidráulica española está ao 75,7% da súa capacidade total. Actualmente hai 41.881 hm³ de auga embalsada, o que representa un incremento de 789 hm3 (o 1,4%) con respecto aos niveis da semana anterior, con variacións entre -3 hm³ en Concas Internas de Cataluña e 247 hm³ en Texo.

A reserva por ámbitos é a seguinte:

  • Cantábrico encóntrase ao 83,7%
  • Miño-Sil ao 83,6%,
  • Galicia Costa ao 89,9%
  • Concas internas do País Vasco ao 100,0%
  • Douro ao 80,8%
  • Tajo ao 65,4%
  • Guadiana ao 82,8%
  • Conca Atlántica Andaluza ao 77,1%
  • Guadalquivir ao 82,8%
  • Conca Mediterránea Andaluza ao 64,5%
  • Segura ao 65,1%
  • Júcar ao 49,7%
  • Ebro ao 79,0%
  • Concas internas de Cataluña ao 78,1%

As precipitacións foron abundantes en toda a Península. A máxima produciuse en San Sebastián-Donostia con 164,0 mm (164,0 l / m2 ).

A situación das concas, en hectómetros cúbicos, detállase no cadro adxunto:

 
  AMBITOSRESERVA TOTAL EMBALSADA
Capacidade Total Ano Actual Ano Anterior Media 10 Anos
Cantábrico 633 530 566 481
Miño-Sil 3.030 2.534 2.135 2.012
Galicia Costa 684 615 571 458
Concas internas del País Vasco 21 21 20 18
Douro 7.507 6.062 2.952 4.565
Tajo 11.012 7.197 4.811 5.815
Guadiana 8.632 7.147 5.988 5.768
Conca Atlántica Andaluza 1.880 1.449 1.450 1.207
Guadalquivir 8.101 6.705 5.991 4.653
Vertente Atlántica 41.500 32.260 24.484 24.977
Conca Mediterránea Andaluza 1.177 759 862 551
Segura 1.141 743 602 352
Júcar 3.337 1.659 1.381 1.140    
Ebro 7.511 5.931 4.896 4.663
Concas internas de Cataluña 677 529 363 437
Vertente Mediterránea 13.843 9.621 8.104 7.143
Total peninsular 55.343 41.881 32.588 32.120

 

Descargar PDF

 

 

 

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, para mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario. Para más información sobre las cookies utilizadas consulta nuestra Política de Cookies.