• imprimir

A reserva hidráulica española encóntrase ao 64,5% da súa capacidade total

Capacidad de los embalses

Diminúe en -288 hm³ respecto á semana anterior

A reserva hidráulica española está ao 64,5% da súa capacidade total. Actualmente hai 35.715 hm³ de auga embalsada, o que representa unha diminución de -288 hm3 (o -0,5%) con respecto aos niveis da semana anterior, con variacións entre -92 hm³ en Ebro e 9 hm³ en Concas Internas de Cataluña.

A reserva por ámbitos é a seguinte:

  • Cantábrico encóntrase ao 63,8%
  • Miño-Sil ao 55,0%,
  • Galicia Costa ao 66,8%
  • Concas internas do País Vasco ao 90,5%
  • Douro ao 58,8%
  • Tajo ao 49,0%
  • Guadiana ao 77,1%
  • Conca Atlántica Andaluza ao 75,1%
  • Guadalquivir ao 78,5%
  • Conca Mediterránea Andaluza ao 64,6%
  • Segura ao 59,2%
  • Júcar ao 47,3%
  • Ebro ao 71,4%
  • Concas internas de Cataluña ao 82,6%

As precipitacións foron escasas en todo o territorio nacional. A máxima produciuse en Santa Cruz de Tenerife con 118,0 mm (118,0 l / m2 ).

A situación das concas a data de hoxe, en hectómetros cúbicos, detállase no cadro adxunto:

 
  AMBITOSRESERVA TOTAL EMBALSADA
Capacidade Total Ano Actual Ano Anterior Media 10 Anos
Cantábrico 633 404 464 434
Miño-Sil 3.030 1.667 1.570 1.797
Galicia Costa 684 457 456 422
Concas internas del País Vasco 21 19 19 16
Douro 7.507 4.412 2.476 4.181
Tajo 11.012 5.394 4.464 5.436
Guadiana 8.632 6.656 5.697 5.431
Conca Atlántica Andaluza 1.880 1.412 1.395 1.124
Guadalquivir 8.101 6.357 5.693 4.261
Vertente Atlántica 41.500 26.778 22.234 23.102
Conca Mediterránea Andaluza 1.177 760 852 502
Segura 1.141 675 546 312
Júcar 3.337 1.578 1.337 1.054 
Ebro 7.511 5.365 4.591 4.357
Concas internas de Cataluña 677 559 382 442
Vertente Mediterránea 13.843 8.937 7.708 6.667
Total peninsular 55.343 35.715 29.942 29.769

Descargar PDF

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, para mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario. Para más información sobre las cookies utilizadas consulta nuestra Política de Cookies.